علل تغییر شکل لبیاها در بانوان
برخی از دختران تازه متولد شده در زمان نوزادی به نسبت سایرین لبیامینورهای بزرگتری دارند یا به مرور زمان سایز لبیامینورهای آن ها افزایش می یابد. این مسئله کاملا مربوط به ژنتیک افراد است به طور کلی می توان گفت گاهی در یک منطقه یا یک نژاد خاص یک صفت به صورت غالب در می آید و اغلب بانوان آن، آن صفت را دارند.
در گروهی از بانوان هنگام بلوغ لبیا مینورهای آن ها رشد کرده و به مرور دچار افتادگی می شوند این گروه از دختران بعد از گذراندن دوره بلوغ به لابیاپلاستی روی می آورند تا شکل ایجاد شده را اصلاح نمایند. در این گونه افراد هنوز علت این تغییر شکل ناگهانی مشخص نشده است.
در سنین 40 سالگی به بعد بافت چربی لبیاماژورها رو به کاهش می رود و این موضوع سبب می شود لبیا مینور ها به نسبت قبل بزرگتر جلوه کنند از طرفی لبیا مینور ها در این رنج سنی دچار افتادگی و کاهش اندازه می شوند و همین باعث می شود زنان برای جوانسازی و زیبایی دستگاه تناسلی خود به جراح زنان و زایمان مراجعه کنند. در دوره یائسگی هورمون های زنانه به نسبت قبل بسیار کم تولید می شوند و این موضوع علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن کل بدن ، ناحیه تناسلی را هم دستخوش تغییراتی می کند.
برهم خوردن تعادل هورمونی در بدن نیز از دلایل تغییر شکل لبیامینورهاست. افزایش هورمون تستسترون باعث تغییر شکل دستگاه تناسلی زنان می شود. مصرف داروهای افزایش دهنده تستسترون ( سیکلوسپورین ، قرص های تستسترونی ، قرص های استروئیدی، دانازول، فنی توئین و … ) و برخی بیماری ها ( اختلال در غدد فوق کلیه، مشکلات تخمدان ها و …) همگی می توانند باعث افزایش تستسترون و در نهایت تغییر ناحیه تناسلی شوند.
در بارداری نیز ممکن است گاهی هورمون تستسترون بالا برود و سبب بزرگ شدن کلیتوریس شود.
زایمان های طبیعی زیاد نیز می توانند سبب تغییر شکل لبیامینورها شوند.
شاید بانوانی که لبیاهای بزرگی دارند و در هنگام پوشیدن لباس های تنگ یا در برخی از شرایط دیگر از این موضوع رنج می برند، تصور کنند شکل و اندازه لبیاهای آن ها غیرطبیعی است با اینحال گرچه از لحاظ معیارهای رسمی که کاملا بر حسب نتایج علمی است هیچ اندازه معینی به عنوان معیار گزارش نشده است اما هنگامی که لبیاها باعث آزار فرد شود، می توان آن را غیر طبیعی دانست و در این شرایط فرد از مناسب ترین کاندیدهای لبیاپلاستی محسوب می شود.

برخی بانوان طبق سلیقه خود علاقه دارند لبیا مینور های کوچکی داشته باشند و لبیاهای ماژور کاملا آن ها را بپوشاند این گروه از بانوان نیز از کاندیدای لبیاپلاستی هستند و به خاطر زیبایی ناحیه ژنیتال تصمیم به انجام این جراحی می گیرند.
سایز لبیاهای ماژور به چربی ذخیره شده در آن ها بستگی دارد که ممکن است بر اثر گذر عمر و برخی مسائل دیگر از حجم این چربی کاسته شود.
دیدگاه ها